Zeldzame steur gevangen bij Zeebrugge

Op 8 maart is voor de kust van Zeebrugge een zeldzame steur gevangen. Het gaat om één van de steuren die op 10 juni 2015 in de Rijn, op de grens met Duitsland, is uitgezet. De steur werd door de bemanning van viskotter YE-139 gemeld bij Sportvisserij Nederland, WNF en ARK. Na de vangst is de zeldzame vis weer levend teruggezet.

Waarom waterdieren stikken in warm water

De vraag waarom waterdieren sterven als de watertemperatuur stijgt, leek tot nu toe onoplosbaar. Gaan ze dood omdat ze te weinig zuurstof kunnen opnemen, of nemen ze te weinig zuurstof op omdat ze om andere redenen doodgaan? Ecologen van de Radboud Universiteit en Cardiff University hebben nu antwoord: warm water jaagt de zuurstofbehoefte zo sterk aan, dat de dieren sterven aan ademnood.

Zo werkt waterberging in de Kleine Netevallei (timelapse video)

48 uur lang registreerde een camera het waterpeil in Het Zomerklokje, een natuurgebied langs de Kleine Nete in Emblem (Lier). Te zien is hoe water er gebufferd wordt dankzij het natuurherstel van het voorbije jaar.

Stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2016-2021. Niet-technische samenvatting

De stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2016-2021 bepalen wat Vlaanderen zal doen om de toestand van het oppervlaktewater en het grondwater te verbeteren en op welke manier we ons beter zullen beschermen tegen overstromingen.

 < 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11

 • Najaar 2017

 • Leie
  Kanaal Roeselare - Leie

 • Voorjaar 2018

 • Kanaal Gent-Terneuzen
  Brugse Vaart
  Kanaal Gent-Brugge-Oostende
  Afleidingskanaal van de Leie
  Boudewijnkanaal
  IJzer

Vaar mee op Facebook!