Verstedelijking leidt tot eenheidsworst bij insecten

Steden verdringen insectensoorten die weinig mobiel zijn en bevoordelen soorten die van warmte houden. Dat blijkt uit een uitvoerig veldonderzoek dat het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen uitvoerde op 81 plaatsen in ons land.

Vissen op krediet: gaan EU-ministers door tot de laatste kabeljauw?

Deze week buigen de Europese ministers van Visserij zich in Luxemburg over de visserijquota voor 2017. De vorige jaren eindigde dat telkens in een opbod van overbevissing, wars van wetenschappelijke adviezen. Zo dreigen de ministers een hypotheek te leggen op de Noordzeevis en de visserij. In een open brief trekken 21 wetenschappers en natuurbeschermers aan de alarmbel.


Zal minister Schauvliege het tij keren?

Natuurindicatoren 2016

Het Natuurindicatorenrapport 2016 bundelt dit jaar de belangrijkste bevindingen rond de biodiversiteitsdoelen van het Milieu- en Natuurbeleidsplan (MINA-plan 4).

Wat als de dijken echt breken?

Vanavond op Eén: de dramareeks ‘Wat als de dijken breken’. De reeks opent met een huiveringwekkend rampscenario: de Nederlandse delta en Belgische kuststreek zijn niet opgewassen tegen een enorme stormvloed.

 < 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >

 • Najaar 2017

 • Leie
  Kanaal Roeselare - Leie

 • Voorjaar 2018

 • Kanaal Gent-Terneuzen
  Brugse Vaart
  Kanaal Gent-Brugge-Oostende
  Afleidingskanaal van de Leie
  Boudewijnkanaal
  IJzer

Vaar mee op Facebook!