Duurzaam Educatiepunt >>

Het expertisecentrum rond duurzaamheidseducatie van de Vlaamse overheid.


Milieuzorg op School >>

Milieuzorg Op School (MOS) is een milieuzorgproject van de Vlaamse overheid voor kleuter-, basis- en secundaire scholen.


Vlaamse Milieumaatschappij/spelen en leren >>

De Vlaamse Milieumaatschappij stelt een aantal milieu-educatieve publicaties ter beschikking, zowel voor leerkrachten als voor leerlingen.


Aquafin/Scholen en studenten >>

Spring in de wereld van het zuivere water. Hoe wordt water gezuiverd? Waar gaat het, eens gezuiverd, naartoe? En wat kan je zelf doen om zo weinig mogelijk water te vervuilen? Het antwoord op al deze en nog een pak andere boeiende vragen kom je op deze pagina ‘s te weten.

De Watergroep >>

De Watergroep heeft enkele educatieve publicaties voor scholen.


Droppie Water >>

Droppie laat de kinderen op een speelse manier kennismaken met water. De kinderen ervaren vanuit verschillende invalshoeken wat water voor hen betekent. Voor het basisonderwijs.


Scheldelessen >>

Een lessensite met uitgewerkte lessen over de Schelde. Je ontdekt de rivier door op de kaart te klikken of door een thema te kiezen. Voor tweede en derde graad basisonderwijs.


Picaro >>

De picaro is een binnenvaartschip. Op de website van de eigenaars van deze spits staat heel wat informatie over de binnenscheepvaart.


11.11.11 >>

De 11.11.11 onderwijswerking wil kinderen bewust en kritisch leren kijken naar de wereld.


Biodiversiteit in de klas >>

Educatieve website met informatie over biodiversiteit, maar ook interactieve toepassingen, filmpjes, artikels, opdrachten en publicaties.