TERUGBLIK

3 april 2018

Info- en vormingsdag
Nieuwe waardevolle natuur langs een veilige Zeeschelde per boot en met de fiets op en langs de Zeeschelde tussen Schellebelle, Dendermonde en Temse

Met de boot voeren we langs de projectgebieden van de Kalkense Meersen, Bergenmeersen, Paardenweide, Vlassenbroek, Wal-Zwijn en Durmevallei (de Bunt, Groot Broek en Klein Broek).
We legden aan in Hamme Driegoten voor een wandeling rond De Bunt en een bezoek aan het Infopunt Durmevallei.
De fietsers werden rondgeleid in het reeds operationele Bergenmeersen, het uitgestrekte Sigmaproject Vlassenbroek en de overstromingsgebieden in de Durmevallei. Iedereen bezocht het Infopunt in Hamme-Driegoten.


Nuttige linken:

12 juni 2017

Info- en vormingsdag
NIEUWE TOPNATUUR LANGS EEN VEILIGE ZEESCHELDE

Terreinbezoek van de Sigmaprojecten langs de Schelde tussen Schellebelle, Hamme en Temse per boot, per fiets of gecombineerd


Nuttige linken:

16 oktober 2016

Info- en vormingsnamiddag
'Droge voeten in Antwerpen - Sigmawerken aan de Antwerpse Scheldekaaien'
Bezoek aan de infokeet en boottocht langs de Scheldekaaien

Om Antwerpen ook in de toekomst tegen hoge waterpeilen op de Schelde te beschermen, worden de Antwerpse Scheldekaaien gerenoveerd. Om dat project te realiseren werken de stad Antwerpen en Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) nauw samen.


Nuttige linken:

18 mei 2016

Met de milieuboot naar De Brug van Vroenhoven
Onder begeleiding van de enthousiasmerende gidsen van De Milieuboot en het belevingscentrum De Brug van Vroenhoven was de boottocht en het museumbezoek een ontspannend en leerrijk uitje!