TERUGBLIK

8 november 2022

Studie- en belevingsdag Sigmaprojecten tussen Temse, Hamme en Dendermonde
Terreinbezoeken aan o.a. De Bunt, Lippenbroek, Wal-Zwijn, Groot Schoor en Vlassenbroek.
Met de boot, te voet en/of per fiets.


Presentaties:


Werkten mee aan deze info- en belevingsdag:
Hans De Preter, Sander Belmans en Hans Quaeyhaegens - De Vlaamse Waterweg nv afdeling Regio-centraal, Michaël Van Rompaey - IMDC, Veerle Campens en Elias Verbanck - Agentschap Natuur en Bos, Jeroen Van Wichelen en Wim Mertens - Instituut Natuur- en Bosonderzoek, Tom Maris - Universiteit Antwerpen, Leen Coen - Waterbouwkundig Laboratorium, Christophe Maes - Vlaamse Milieumaatschappij, Krista Decat - Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid, Blue Deal, Robin Verachtert - Natuurpunt en moderatoren Walter Roggeman en Yvette Saerens.


Bijkomende info:

19 oktober 2021

Studie- en belevingsdag 'Sigmaproject Dijlemonding en de klimaatverandering'
Terreinbezoeken aan de huidige en toekomstige Sigmaprojecten ‘Dijlemonding’ in het Rivierenland rond Mechelen en Willebroek: stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen. Varen door Mechelen. Bezoek aan het natuurgebied Den Battelaer (voor de fietsers). Met de boot, te voet en/of per fiets.Presentaties:


Bijkomende info:

17 april 2019

Studie- en belevingsdag 'Sigmaprojecten Zeeschelde & Durme en de klimaatveranderingen'


Presentaties:

Recente publicaties over de bezochte Sigmaprojecten:

3 april 2018

Info- en vormingsdag
Nieuwe waardevolle natuur langs een veilige Zeeschelde per boot en met de fiets op en langs de Zeeschelde tussen Schellebelle, Dendermonde en Temse


Nuttige linken:

12 juni 2017

Info- en vormingsdag
NIEUWE TOPNATUUR LANGS EEN VEILIGE ZEESCHELDE

Terreinbezoek van de Sigmaprojecten langs de Schelde tussen Schellebelle, Hamme en Temse per boot, per fiets of gecombineerd


Nuttige linken:

16 oktober 2016

Info- en vormingsnamiddag
'Droge voeten in Antwerpen - Sigmawerken aan de Antwerpse Scheldekaaien'
Bezoek aan de infokeet en boottocht langs de Scheldekaaien

Om Antwerpen ook in de toekomst tegen hoge waterpeilen op de Schelde te beschermen, worden de Antwerpse Scheldekaaien gerenoveerd. Om dat project te realiseren werken de stad Antwerpen en Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) nauw samen.


Nuttige linken:

18 mei 2016

Met de milieuboot naar De Brug van Vroenhoven
Onder begeleiding van de enthousiasmerende gidsen van De Milieuboot en het belevingscentrum De Brug van Vroenhoven was de boottocht en het museumbezoek een ontspannend en leerrijk uitje!