Milieuboot Nieuwsbrief 89 - oktober 2018!

Kom meer te weten over de overstromingsveiligheid en adembenemende getijdennatuur in de Durmevallei, het verhaal van het Kanaal Leuven-Dijle, de exotenbestrijding in de provincie Oost-Vlaanderen,…

Dag van de Natuur - 24 of 25 november 2018

Tijdens de Dag van de Natuur steekt iedereen de handen uit de mouwen. Zin om lekker moe te worden in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur vooruit te helpen? Help mee op 24 of 25 november 2018 bij jou in de buurt.

Wat doet verstedelijking met fauna en flora?

Verstedelijking neemt wereldwijd in een hoog tempo toe. Resultaat: een toenemende druk op de dieren die er leven. Maar de natuur blijft niet bij de pakken zitten, zo blijkt uit een onderzoek waarover Natuur.focus bericht.

Stille waters doorgronden: wat leeft er in je vijver?

Poelen, vennen, (tuin)vijvers, grachten en overstromingsplassen zijn vaak van groot belang als leefgebied voor planten en dieren. Toch zijn ze een stuk minder goed onderzocht dan stromende rivieren of meren.

Opruimactie op het strand

Verzamel afval op het strand en help mee om dit probleem in kaart te brengen. En draag jouw steentje bij tot de oplossing.

"Droogte is een symptoom, geen ziekte"

Wie had ooit durven dromen van een België zonder regen? Een godsgeschenk voor iedereen die er van droomt om te verhuizen naar la douce France, een nachtmerrie voor de landbouwers. Voorlopig alleen nog voor de landbouwers, al is die nachtmerrie zich beetje bij beetje aan het uitzaaien.

 < 1  2  3  4  5  6  7  8  >

 • Najaar 2018

 • Kanaal Leuven-Dijle
  Netekanaal
  Rupel

 • Voorjaar 2019

 • Kanaal naar Charleroi
  Zeekanaal Brussel-Schelde
  Netekanaal
  Albertkanaal

 • Najaar 2019

 • Kanaal Dessel-Kwaadmechelen
  Albertkanaal
  Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten
  Kanaal Bocholt-Herentals