26 september 2024 – Save the date! Studie-en belevingsdag Sigmaproject Hedwige Prosper

Grenzeloze Schelde en Natuurpunt organiseren op 26 september 2024 een studie- en belevingsdag over het Sigmaproject Hedwige Prosper met focus op klimaatverandering en -adaptatie, bescherming tegen wateroverlast, herstel van waardevolle riviernatuur en het toegankelijk houden van de haven in Natura 2000-context. Een dag met boeiende presentaties en terreinbezoek. Zet 26 september alvast in je agenda. Binnenkort meer info op de website van Grenzeloze Schelde.

Provincie Oost-Vlaanderen bouwt nieuwe regelbare en vismigreerbare stuw op Damsloot

De Provincie Oost-Vlaanderen verving de bestaande vaste stuw op de Damsloot aan de Asserij, op de grens van Destelbergen en Laarne, door instelbare kantelstuwen en vistrappen. Zo kan het waterpeil actief geregeld worden en kunnen vissen zoals de kleine modderkruiper, bittervoorn en paling zich zonder hindernissen verplaatsen in het achterliggend natuurgebied De Damvallei.

Milieuboot Nieuwsbrief - juli 2024
De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | juni 2024

Lees in deze nieuwsbrief meer over de plannen die de Provincie Oost-Vlaanderen heeft om het vismigratieknelpunt op Molenbeek in Aalst aan te pakken, over het nut van ecobegrazing langs de waterlopen en de nieuwe stuw op de Damsloot in Destelbergen.

Milieuboot Nieuwsbrief - maart 2024

In deze nieuwsbrief lees je onder andere het verhaal van het Albertkanaal, vind je meer info over de nieuwe Green Deal Klimaatbestendige Omgeving en over de Durmevallei, een Sigmaproject volop in ontwikkeling. Veel leesplezier!

De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | maart 2024

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over de werken die de Provincie Oost-Vlaanderen zal uitvoeren in Bazel en in Westrem om de wateroverlast daar aan te pakken. Reserveer alvast het weekend van 23-24 maart, dan organiseert de Provincie geleide bezoeken aan de overstromingsgebieden in Kruisem, Moortsele, Kleit en Sint-Niklaas.

1  2  3  4  >

 • Najaar 2024

 • Dender
  Zeeschelde

 • Voorjaar 2025

 • Zeeschelde
  Gentse binnenwateren
  Boven-Schelde
  Kanaal Bossuit-Kortrijk

 • Najaar 2025

 • Leie
  Kanaal Roeselare-Leie