CurieuzeNeuzen in de Tuin - dossier Tuinen als spons

Universiteit Antwerpen en De Standaard presenteren na een half jaar lang meten op 5.000 plaatsen in Vlaanderen de eerste resultaten van het onderzoek. Ontdek de resultaten van het onderzoek ‘Jouw tuin als spons’.

De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | november 2021

In deze editie lees je onder andere over het nieuw ontwerp die de Provincie Oost-Vlaanderen opmaakte voor de herinrichting van het overstromingsgebied in Kruisem, de opmaak van waterbalansen voor de provincie Oost-Vlaanderen en de uitbouw van het meetnetwerk waterpeilen.

Milieuboot Nieuwbrief | november 2021

In deze editie kan je onder ander het verhaal van de Leie, van Menen tot Sint-Eloois-Vijve lezen, krijg je tips hoe je je huis, tuin of bedrijf klimaatbestendiger kan maken en vind je info over de Durmevallei. Ook kan je lezen waar en wanneer de milieuboot vaart in het voorjaar 2022.

Stikstof in het water: hoe erg is dat?

Als het gaat over de negatieve invloed van stikstof op natuur, dan ligt de focus doorgaans op landbiotopen zoals heide of bos. Maar ook in het water komt meer en meer stikstof terecht. Wat is de impact daarvan op het waterleven? Een overzicht.

Dinsdag 19 oktober 2021| Studie- en belevingsdag Sigmaproject 'Dijlemonding' en de klimaatverandering

Terreinbezoeken aan de huidige en toekomstige Sigmaprojecten ‘Dijlemonding’ in het Rivierenland rond Mechelen en Willebroek: stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen. Varen door Mechelen. Bezoek aan het natuurgebied Den Battelaer (voor de fietsers). Met de boot, te voet en/of per fiets.

Halle en VMM investeren in een beleefbare Zenne

De Zenne staat in Halle bekend als een waterloop die vaak verscholen zit achter een haag of hek. In augustus komt daar verandering in met de start van de bouw van drie Zenneterrassen. Dat brengt de Zenne dichter bij de Hallenaar en bij uitbreiding alle waterliefhebbers.

 < 1  2  3  4  5  >

 • Voorjaar 2022

 • Kanaal Gent-Terneuzen
  Havengebied Gent
  Ringvaart om Gent
  Afleidingskanaal van de Leie
  Kanaal Gent-Oostende
  Boudewijnkanaal
  IJzer

 • Najaar 2022

 • Kanaal Leuven-Dijle
  Netekanaal
  Nete
  Rupel
  Zeeschelde

 • Voorjaar 2023

 • Kanaal naar Charleroi
  Zeekanaal Brussel-Schelde
  Netekanaal
  Albertkanaal

 • De Milieuboot - De Gheeststraat 16 - 9300 Aalst - tel. 053 72 94 20 -